True
Mode.TV - TV kijken via internet, de beste Mode tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

04-02-2024
De kist
De Kist: Afl. 4

Als presentator Henny Huisman aan het sterfbed van zijn vader staat, ziet hij het gebeuren. Zijn vader blaast zijn laatste adem uit en Henny ervaart hoe de ziel van zijn vader naar de hemel opstijgt.



Beppie Kraft
Beppie Kraft: Afl. 1

In Limburg is alleen haar voornaam voldoende: Beppie. Ze is een fenomeen in Nederlands' zuidelijkste provincie. Van jong tot oud en in alle lagen van de bevolking weet zij al 66 jaar met haar levensliederen mensen te beroeren. In deze documentaire wordt de 77-jarige zangeres een jaar lang gevolgd: van carnaval 2022 tot de opening van het volksfeest afgelopen november.



NOS Journaal
NOS Journaal: Afl. 5

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting.



De Sociëteit
De Sociëteit: Afl. 2

Wekelijkse inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek. De Sociëteit wordt gepresenteerd vanuit Amsterdam.



Hart van Nederland
Hart van Nederland - Late Editie

Bekijk aflevering 35 van Hart van Nederland - Late Editie uit seizoen 2024 hier op KIJK. Deze aflevering is uitgezonden op 4 februari, 22:35 uur bij SBS6. Hart van Nederland - Late Editie is een Nieuws programma



NOS Studio Voetbal
NOS Studio Voetbal: Afl. 4

Voetbalprogramma waarin Sjoerd van Ramshorst met tafelgasten de laatste gebeurtenissen in het voetbal doorneemt.



VPRO Tegenlicht
VPRO Tegenlicht: Afl. 6

Het is tegenwoordig levensgevaarlijk om journalist te zijn en jounalistieke samenwerking is de enige manier om het vak uit te kunnen blijven oefenen. Het daarvoor opgerichte collectief Forbidden Stories is in Jordanië. Bedreigde journalisten kunnen hun gevoelige informatie in een digitale kluis onderbrengen. Op die manier wordt de informatie veiliggesteld voor het geval ze hun werk zelf niet kunnen afmaken. En in Azerbeidzjan zet een consortium het onderzoek van vier door de autoriteiten gearresteerde journalisten voort. Met Laurent Richard, Bastian Obermayer en Frederik Obermaier.



Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.

Controle op drugslabs na drama Rotterdam. De dodelijke explosie die een wooncomplex in Rotterdam verwoestte, is mogelijk veroorzaakt door een drugslab. Wat zijn de gevaren van drugslabs en welke drugs worden er gemaakt? * Journalist volgde Zelensky tot aan het front. Simon Shuster volgde in het eerste jaar van de oorlog Volodymyr Zelensky op de voet en schreef er een boek over. Gert-Jan Dennekamp zoekt Simon Shuster op in Parijs. * De beloften van Facebook. Het begon twintig jaar geleden, op 4 februari 2004, als een online smoelenboek voor studenten van Harvard. Het groeide uit tot één van de machtigste techbedrijven ter wereld: Facebook.



Tussen kunst en kitsch
Tussen Kunst en Kitsch: In Museum Belvédère een krijt portret van Thérèse Schwartze. Zij schilderde

In Museum Belvédère een krijtportret van Thérèse Schwartze. Zij schilderde veel portretten van de koninklijke familie. Fred Kats taxeert een stoelklok uit de 18e eeuw. Voor vijftig euro heeft de eigenaar de klok aangeschaft. Is 'ie meer waard? Pieter Jorissen bekijkt een schilderij dat gemaakt is door Jan van der Zee. Een dag nadat de vader van de eigenaar het schilderij kocht bij zijn vriend, wilde de directeur van het Stedelijk Museum het schilderij kopen. Net te laat! Verder een zeldzaam houten kruis waarop het leven van Christus en Maria is afgebeeld en een ketting die gemaakt is door Ralph Bakker die bij de tien beste edelsmeden hoorde.



Metropolis
Metropolis: Gebrek aan water, hoe gaat de wereld hiermee om? In Lima komen ze met mistvangers, op Si

Voor 2030 dreigt bij ons een tekort aan drinkwater. Wat in ons waterland altijd zo vanzelfsprekend was, verdwijnt. De rest van de wereld hakt al langer met dit bijltje. Hoe gaan ze ermee om? In Lima valt zelden regen, maar hangt wel een dikke mist. Een plaatselijke ingenieur ontwerpt mistvangers, netten die in de hoogstgelegen wijken voor vers water zorgen. Op Sicilië zoeken ze hun toevlucht tot een oude methode: het wichelroeden. En dan zijn er de gebieden waar ze niet met een gebrek, maar met een overvloed aan water kampen. In Estland hebben ze zelfs een vijfde seizoen ingelast: het waterseizoen. Voor sommigen is dit reden voor een feestje.



Heel Holland bakt
Heel Holland Bakt: Afl. 2

De schorten gaan voor bij de kandidaten en de ovens in de tent worden voorverwarmd. Het thema is schuim. De eerste opdracht van Janny en Robèrt is een variatie op de traditionele lemon meringue. Voor de technische opdracht moeten bokkenpootjes bereid worden. Daarvoor krijgen de bakkers een uur de tijd. Het spektakelstuk is een macaronspektakel.



De slag om Florida
De slag om Florida: Afl. 3

Elk jaar brengen vele miljoenen Amerikanen een bezoek aan Disney World en de omringende pretparken vlakbij Orlando. Maar in de schaduw van Disney worstelen Gen Z'ers met hun toekomst. Overdag bedient Cree een achtbaan, 's avonds keert hij terug naar het motel waar hij met zijn moeder, broertjes en zusje woont. Buurtwerker Jacob probeert leeftijdsgenoten zoals Cree te helpen. Valeria verruilde haar geboorteland El Salvador voor de Verenigde Staten, maar is haar toekomstideaal - een eigen huis, een goede baan - voor haar generatie nog haalbaar?



10e
10e: WE GAAN TERUG IN DE TIJD! - DE AVONDSHOW BACKSTAGE - VLOG 031

In deze 31e backstagevlog van de Avondshow ontdek ik een geheimzinnige deur en belanden Pieter en ik in het zoveelste avontuur ★ Wil je ons iets sturen? Leuk joh! » Postbus 188, 1723 ZK Noord-Scharwoude of MAIL: vlogliefjes@gmail.com Beluister alle muziek hier: Klik hier muziek: Arjen Lubach/Epidemic Sound VOLG MARTINE HIER ★ Instagram: Klik hier Threads: Klik hier



NOS Journaal 20.00 uur
NOS Journaal 20.00 uur: Afl. 5

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting. En op NPO 1 extra met gebarentaal.



Vrouwen Eredivisie
Vrouwen Eredivisie: Reacties na afloop van Fortuna Sittard - ADO Den Haag (v)

11m ago - De reacties na afloop van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel Fortuna Sittard - ADO Den Haag gespeeld op zondag 4 februari.



Eredivisie
Eredivisie: Samenvatting Sparta Rotterdam - PEC Zwolle

17m ago - Samenvatting van het Eredivisie-duel Sparta Rotterdam - PEC Zwolle gespeeld op zondag 4 februari.



Groenteman op zondag
Groenteman op zondag: Afl. 2

Een gesprek met actrice en schrijfster Nhung Dam over haar solovoorstelling Nhung geeft zich bloot. Ook speelt ze een liedje uit haar voorstelling. * William Spaaij en Bastiaan Ragas zijn de recensenten van dienst. William Spaaij speelt de rol van Jezus in The Passion en Bastiaan Ragas gaat toeren met zijn voorstelling In Gods Naam. Samen recenseren ze de hitmusical Jesus Christ Superstar en de bioscoopfilm The zone of interest. * In de rubriek Teenage Kicks een gesprek met Spinvis over zijn vroegste muzikale invloeden en hij treedt op met de huisband. * Verslaggever Raïsha Zeegelaar gaat langs bij illusionist Christian Farla.



Vrouwen Eredivisie
Vrouwen Eredivisie: Fortuna Sittard - ADO Den Haag (v)

25m ago - Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel tussen Fortuna Sittard - ADO Den Haag gespeeld op zondag 4 februari.



NOS Jeugdjournaal
NOS Jeugdjournaal: Afl. 35

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker. En op NPO Politiek en Nieuws met gebarentaal.



NOS Studio Sport Eredivisie
NOS Studio Sport Eredivisie: Afl. 4

Samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de Eredivisie, met analyses van Leonne Stentler.



Mollenstreken
Mollenstreken: Afl. 5

Speurneus Lavezzi Rutjes is terug om de Mol te ontmaskeren! In zijn eigen studio bespreekt hij de nieuwste aflevering van Wie is de Mol?. Samen met de jonge kijkers zoekt Lavezzi naar geheime hints en verdachte mollenstreken om antwoord te geven op die ene vraag: Wie is de Mol?



Podium Klassiek
Podium Klassiek: Afl. 5

Jazzpianist Thomas Enhco en marimbaspeler Vassilina Serafimova spelen een eigen compositie gebaseerd op Bach en een Macedonische dans. * Jonge Held-violist Abigaél Králik speelt met pianist Vera Kooper een romance van Clara Schumann. * De twaalf cellisten van het KCO spelen het Intermezzo uit Mascagni's Cavalliera Rusticana. * De Hoge Tafel: sopraan Lilian Farahani vertelt hoe je vocaal fit blijft. Inna Demenkova zingt Ah! je veux vivre van Gounod met pianist Daan Boertien, klarinettist Annemiek de Bruin, hoornist Martijn Appelo en fagottist Margreet Bongers. * Toetsenist Sven Figee speelt uit het Köln Concert dat Keith Jarrett gaf in 1975.



Cafe Weltschmerz
Cafe Weltschmerz: Met de kennis van nu: NAVO is uiterst gevaarlijk; Willem Middelkoop & Karel van Wo

Met de kennis van nu blikken we terug op een visionaire aflevering van Weltschmerz, waarin Van Wolferen al jaren geleden de vinger op de zere plek legde. Lang voordat de huidige geopolitieke spanningen in Europa escaleerden, waarschuwde hij voor de gevaren van de NAVO en de invloed van de oorlogsindustrie. Zijn voorspellingen over hoe we geleidelijk aan in een conflict worden geduwd, zijn nu pijnlijk actueel. Deze aflevering bewijst de relevantie van onze gesprekken en de vooruitziende blik van onze gasten. Kijk en oordeel zelf hoe de geschiedenis ons inzichten biedt die we niet mogen negeren. --- Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema's. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen. Waardeer je onze video's? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast! Klik hier je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Klik hier je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video's? Klik hierboven dan op Abonneren!



NOS Studio Sport
NOS Studio Sport: Afl. 5

Livebeelden en/of samenvattingen van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van de dag, met interviews en reportages.



Taarten van Babel
Taarten van Babel: Afl. 5

Christian (9) woont tot zijn grote verdriet niet meer bij zijn eigen vader en moeder. Een moeilijk te begrijpen situatie voor Christian, maar gelukkig heeft hij hulpverleenster Agnes. Zij zorgt als voogd heel erg goed voor Christian en dat betekent heel veel voor hem.



Wat maak je Menu?
Wat maak je Menu?: Afl. 5

Quizshow vol gekke ingrediënten in heerlijke gerechten. Met als grote vraag: als je weet wat je eet, vind je het dan extra lekker of juist extra vies?



Kruispunt
Kruispunt: Afl. 2

Verscholen in het hart van Den Haag ligt het Stadsklooster. Er woont nog één broeder, de markante Frans Wils. Terwijl veel kloosters hun deuren sluiten, bruist het hier juist van de activiteiten. Frans Wils woont er samen met een groep bevlogen mensen die opvang verleent aan mensen in nood. Ook het Straatpastoraat organiseert er iedere week een viering voor dak- en thuislozen in de kapel, om daarna samen te eten in de oude refter. In 'De kracht van een klooster' zien we hoe spiritualiteit en liefdadigheid nog altijd een prominente plek inneemt in dit bijzondere klooster.



Eredivisie
Eredivisie: Samenvatting FC Utrecht - FC Volendam

20m ago - Samenvatting van het Eredivisie-duel FC Utrecht - FC Volendam gespeeld op zondag 24 februari.



Eredivisie
Eredivisie: Samenvatting AZ - Feyenoord

21m ago - Samenvatting van het Eredivisie-duel AZ - Feyenoord gespeeld op zondag 4 februari.



Vrouwen Eredivisie
Vrouwen Eredivisie: sc Heerenveen - FC Utrecht (v)

17m ago - Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel sc Heerenveen - FC Utrecht gespeeld op zondag 4 februari.



Vrouwen Eredivisie
Vrouwen Eredivisie: Samenvatting AZ - Feyenoord (v)

24m ago - Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel AZ - Feyenoord gespeeld op zondag 4 februari.



Eredivisie
Eredivisie: Samenvatting Vitesse - Go Ahead Eagles

31m ago - Samenvatting van het Eredivisie-duel Vitesse - Go Ahead Eagles gespeeld op zondag 4 februari.



Vrouwen Eredivisie
Vrouwen Eredivisie: FC Twente - Excelsior (v)

20m ago - Samenvatting van het Azerion Vrouwen Eredivisie-duel FC Twente - Excelsior gespeeld op zondag 4 februari.



A kind of spark
A kind of spark: Tijdens een schoolproject ontdekt het autistische meisje Addie dat in haar dorp vro

Het feestje dat Addie voor haar zussen georganiseerd heeft is een groot succes. Helaas gaat het helemaal mis als Emily onverwacht opduikt.



Venny & De Bims
Venny & De Bims: Afl. 4

Weer heeft Venny een nieuw plan gemaakt met Cyra. Ze moet ervoor zorgen dat ze regels breekt en betrapt wordt, zodat haar moeder inziet dat de verhuizing naar de Bims een slechte invloed op haar heeft. Alleen hoe zorg je ervoor dat je in de problemen komt? En durft Venny dat wel?



Wilde ganzen
Wilde Ganzen: Afl. 5

Koffieboeren in Rwanda die nu niet kunnen leven van de oogst, krijgen straks een extra inkomen met de kweek van paddenstoelen op de koffiepulp. Dat is nog eens straffe koffie!



Buitenhof
Buitenhof: Afl. 5

Woedende boeren gingen afgelopen week massaal de straat op. In Estland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Nederland waren snelwegen het toneel van boerenontevredenheid. Ook Vlaanderen stond muurvast door boerenprotesten. Te gast: de Vlaamse minister Jo Brouns. * Korpschef Henk van Essen neemt afscheid van de Nationale Politie. Hij was ruim tien jaar lid van de korpsleiding. * De Tweede Kamer gaat stemmen over de motie om een streep te zetten door bezuinigingen bij jeugdzorg: 511 miljoen boven het miljard wat er al stond. Te gast: Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA) en Rutger Jongejan, wiens dochter te lang en tevergeefs wachtte op hulp.



Hoop Helder Hulleman
Hoop Helder Hulleman: K XVII: Aanslag Of Zeemijn ?

Steun ons: word lid en bekijk exclusieve video’s en extra behind the scenes op svenhulleman.nl Artikel: Klik hier



Nederland zingt op zondag
Nederland Zingt op Zondag: Afl. 6

Genezing hoeft niet altijd lichamelijk te zijn, vertelt ds. Albert Jan Treur. Aan de hand van Marcus 1 in de Bijbel wordt duidelijk dat Jezus niet blijft wachten totdat mensen naar Hem toekomen, maar dat Hij zelf op weg gaat om mensen op te zoeken. Hij laat zien dat Hij regeert, zelfs over de grenzen van de dood heen. Dat geloven geeft genezing.



Ivo op zondag
Ivo op zondag: Afl. 1

Dynamo, de Engelse evenknie van Victor Mids, maakt zijn comeback nadat hij vier jaar van de aardbodem was verdwenen. Henk Spaan laat zijn Franse buitenhuis zien waar hij van de trap viel en een jaar moest revalideren. Ivo ontvangt in de studio Sanne Wallis de Vries. Zij vertelt over haar lange en grootse carrière en over haar spectaculaire rol in de klassieker Who's afraid of Virginia Woolf. En een bezoek aan Kunsthal Rotterdam, met de tentoonstelling In Search of Humanity van Ai Weiwei, en aan het Stedelijk Museum in Alkmaar, waar de expositie Raamwerk van Fiona Tan te zien is.







WNL op zondag
WNL Op Zondag: Rechts georiënteerde ochtendshow. Volgens vaste formule wordt er politiek, ondernemer

Te gast zijn minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Geoffrey van Leeuwen over zijn gesprek met de UNRWA-baas. Componist des Vaderlands Anne Maartje Lemereis over haar benoeming en functie als Componist des Vaderlands. Pianist en componist Jan-Willem Rozenboom over meer muziek in de klas. Partijleider CDA Henri Bontenbal over het boek 'Not the end of the world' van Hannah Ritchie. Tot slot CEO van drinkwaterbedrijf Vitens Jelle Hannema over de waterleidingen die niet kunnen worden aangesloten.



Eucharistieviering
Eucharistieviering: Afl. 5

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward. Celebrant: pastoor Arjen Bultsma.



Geloofsgesprek
Geloofsgesprek: Afl. 5

Nog maar een week dan begint het carnaval, ook in Sneek. En vanaf Aswoensdag gaat de veertigdagentijd van start. Daarin doet Sneek iets bijzonders, samen met Volendam. Ze nodigen iedereen uit om in Sneek en Volendam de kruisweg te lopen, met staties in de bibliotheek, de lingeriewinkel, de jeneverstokerij en het voetbalstadion. Waar de mensen zijn en komen, daar hangen de beelden van het lijden van Christus. Leo Fijen spreekt daarover met de initiatiefnemers, pastoor Peter van der Weide in Sneek en coördinator Cees de Wit in Volendam.



Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank, bewonder: Afl. 5

Giovanca gaat in gesprek met tv-maker en journalist Rianne van Kuil. Rianne heeft in haar leven de nodige trauma's meegemaakt, waaronder seksueel misbruik. Ook groeide ze op in een onveilige gezinssituatie. De gevolgen van deze traumatische ervaringen waren zeer impactvol in haar jongvolwassen leven, maar ze is haar eigen reis aangegaan, op weg naar bevrijding van trauma's en pijn om uiteindelijk veel dichter te komen bij wie ze werkelijk is. De lessen die ze tijdens de ontdekkingstocht van haar leven leerde, deelt ze nu in haar boek Ontdek je Heilige Graal, in de hoop dat de lezer diezelfde bevrijding mag gaan ervaren.



Ik Mis Je
Ik mis je: Afl. 12

Patrick is nog maar veertien jaar als bij hem een stofwisselingsziekte wordt ontdekt. Vanaf dan wordt hij steeds zieker en overlijdt. Bertil en Karin Noppers hopen op een weerzien in de hemel, waar hij gezond is en weer kan lachen. * Wanneer hun gezamenlijke vriendin Marieke ziek wordt, ontstaat er tussen Jolanda, Karin, Jolanda en Petra een nieuwe vriendschap. Sinds het overlijden van Marieke hebben ze een 'Marieke-dag' in het leven geroepen, een dag waarop ze samen zijn en hun dierbare vriendin Marieke herdenken. Ook nu zijn ze samen op de natuurbegraafplaats, met picknickkleden, thee en koek en vol warme herinneringen.



Zappsport
Zappsport: Afl. 4

Ron ontvangt op eigen wijze kinderen en bekende sporters met hun verhalen, wensen en dromen op elk sportgebied. Verder komen de grappige belevenissen van de typetjes Gerda de kantinejuffrouw en Theo de klusjesman, beide gespeeld door Ron zelf, aan bod.



De verwondering
De verwondering: Afl. 5

Kok, culinair schrijver en presentator Nadia Zerouali vond haar levensopdracht in koken en eten. Toen haar man Hakim vlak na de geboorte van hun zoon overleed, werd haar veerkracht op de proef gesteld. 'We denken dat we elke dag zielsgelukkig moeten zijn, maar dat is echt onmogelijk. No way.' Als moslim heeft Nadia een intieme band met Allah. Lange tijd praktiseerde ze haar religie weinig, maar ze is weer helemaal terug. Een van de mooie kanten van de islam is voor Nadia dat er geen tussenpersoon is tussen God en de gelovige: geen zoon van God of Heilige Geest. 'Het is tussen mij en Allah. Ik kan hem altijd om vergeving vragen.'





NOS Journaal met gebarentaal 20.00
NOS Journaal met gebarentaal 20.00: Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internat

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting.



NOS Jeugdjournaal met Gebarentaal
NOS Jeugdjournaal met gebarentaal: Afl. 34

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijkers, met gebarentaal.



De kinderen van Ruinerwold
In deze extra online uitzending met De Kinderen van Ruinerwold vertellen Shin, Mar Jan en Edino hoe

In deze extra online uitzending met De Kinderen van Ruinerwold vertellen Shin, Mar Jan en Edino hoe ze vertrokken en hoe het ze sindsdien is vergaan. Ze verlieten het gezin een aantal jaar geleden en vertelden afgelopen weken hun verhaal in de documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold.