True
Mode.TV - TV kijken via internet, de beste Mode tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Onschuldig?! - Alle afleveringen
Onschuldig?!
Onschuldig?!: "Het is ondraaglijk"

De destijds 17-jarige Mohcine Benchaba duwde in 2000 in de Maastrichtse stadspoort 'De Helpoort' tegen een torenluik. Het gevaarte van 25 kilogram valt en belandt boven op het hoofd van een passerende Spaanse studente. De jonge vrouw overlijdt ter plekke. Benchaba beweert dat het een ongeluk en stomme fout was. Maar de rechters menen dat Benchaba beter had kunnen weten en veroordelen hem voor doodslag. Mohcine verkeerde destijds in een psychose en werd veroordeeld tot TBS. Elke 2 jaar wordt zijn TBS-maatregel verlengd. Geert-Jan en Carry Knoops zetten alles op alles om te voorkomen dat Mohcine levenslang vastzit voor een domme fout.Onschuldig?!
Onschuldig?!: Peter begrijpt niets van uitspraak rechter

Frailon Pieter zou in 2006 een bekende crimineel op straat hebben doodgeschoten en is veroordeeld tot 24 jaar cel. Maar Pieter zegt onschuldig te zijn en een alibi te hebben. Het rechtsysteem op CuraƧao werkt anders, waardoor veroordeelden alleen kunnen aankloppen bij de rechters die hen ooit hebben veroordeeld. Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zetten alles op alles om zijn naam te zuiveren en hem te bevrijden uit de beruchte Koraal Specht-gevangenis.Onschuldig?!
Onschuldig?!: "Ze hebben 12,5 jaar afgepakt"

Henk Haalboom wordt in 2003 veroordeeld tot twintig jaar cel vanwege de moord op Pim Overzier. Pim werd na een blind date enkele maanden vermist en uiteindelijk gevonden in een graf in het bos. De doodsoorzaak is niet vastgesteld, maar de recherche gaat uit van moord. Henk wordt gearresteerd nadat er een bloedvlekje van het slachtoffer in zijn auto wordt aangetroffen. Henk, inmiddels uit de gevangenis, zegt onschuldig te zijn en vecht voor rehabilitatie. Samen met het Knoops' Innocence Project wil hij aantonen dat hij niet in staat is geweest om de moord te plegen.Onschuldig?!
Onschuldig?!: Emotioneel moment: Martien wordt vrijgesproken

Tweeluik over Martien Hunnik, deel 2. We zien hoe Hunnik worstelt met de wetenschap wie de echte daders zijn, nadat bleek dat zijn verklaring inderdaad vals was. Hunnik werd in 1983 veroordeeld voor de moord op de bekende Hilversumse platenproducer Bart van der Laar. Het Knoops' Innocence Project gaat de strijd aan voor eerherstel en doet een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad. Lukt het Martien Hunnik om zijn naam te zuiveren en zijn kinderen te bewijzen dat hun vader geen moordenaar is?Onschuldig?!
Onschuldig?!: De echte daders zijn bekend, Martien is onschuldig

Tweeluik over Martien Hunnik, deel 1. Peter van der Vorst volgt Martien Hunnik, die in 1983 werd veroordeeld voor de moord op de bekende Hilversumse platenproducer Bart van der laar. De moord was bijna anderhalf jaar onopgelost, totdat Martien Hunnik werd gearresteerd en bekende tegenover de politie. Vanaf het begin houdt Hunnik vol dat hij onder zware politiedruk een valse bekentenis heeft afgelegd. We zien hoe hij hulp zoekt bij het Knoops' Innocence Project om eerherstel te krijgen.Onschuldig?!
Onschuldig?!: Dick blijft veroordeeld in moordzaak

De 72-jarige Dick van Leeuwarden, bekend van de 'Butlermoord' op Dorothea van Wylick, werd in 1984 veroordeeld tot twaalf jaar cel. Geert-Jan en Carry Knoops van het Knoops' Innocence Project constateren met Het Nederlands Forensisch Instituut dat de vrouw door een natuurlijke dood is gestorven. De advocaten zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat Dick van Leeuwarden nog bij leven zijn eerherstel krijgt.